Pressrelease

banner-2-speja-votum

Votum får tillökning! Och Speja får en trygg förälder att luta sig mot.

Göteborgsbaserade barnboksförlaget Speja, köps av det fristående fotoboksförlagen Votum i Karlstad. Votum som också förvärvade Gullers Förlag 2011 får därmed en än större bredd.

 

– Vi tror att de som tycker om Votums böcker också är intresserade av barnböcker med hög kvalité, säger Lars-Eric Hermansson, förlagschef på Votum & Gullers Förlag. Speja har på mycket kort tid visat att de har ”näsa” för barnböcker, med kvalité i både innehåll och form.

Utgivningen av barnböcker kommer fortfarande att ske med namnet Speja Förlag och skötas som en separat avdelning.

– För Spejas del handlar det om att vi får mer muskler och också en ännu bättre förutsättning att hålla på våra kvalitetskrav på barnböckerna, säger Spejas förlagschef Cicci Sjödelius.

Två familjeföretag slås nu ihop till ett enda familjeföretag. Votum Förlag ägs och drivs nämligen av Cicci Sjödelius föräldrar.

– Böcker har så länge jag minns varit vår familjs liv, säger Cicci. Jag växte upp i pappas bokhandel i Karlstad och det är fantastiskt att kunna dela bokpassionen så fullt ut.

– Det är både en förmån och styrka att dela ett intresse som man dessutom får ha som arbete. Och med våra samlade kompetenser, erfarenheter och nya idéer, kommer vi föra både Speja och Votum framåt, säger Lars-Eric.

 


 

Votum Förlag startades 2007 av Mari och Lars-Eric Hermansson och ger ut vackra fotoböcker om människor, kultur och natur – Böcker som berör!
För mer information se: www.votumforlag.se

Speja Förlag startades 2015 av Cicci och Johan Sjödelius och ger ut bilderböcker och faktaböcker till nyfikna och modiga barn!
För mer information se: www.spejaforlag.se

 

 

Skårevägen 60, 653 50 Karlstad
info@votumforlag.se, www.votumforlag.se
Lars-Eric Hermansson, 0706-53 12 13
lars-eric@votumforlag.se

Speja Förlag, Sörlyckan 43, 433 69 Sävedalen
info@spejaforlag.se, www.spejaforlag.se
Cicci Sjödelius, 0739-57 11 39
cicci@votumforlag.se