Pressrelease

Under bokmässehelgen i Göteborg anordnas för första gången Barnens egen bokmässa på lördagen.

Mellan klockan 11 och 15 den 30 september, öppnas kyrkdörrarna till en heldag för barn och föräldrar, tillsammans med det Göteborgs-baserade barnboksförlaget Speja. Lagom till Barnens Bokmässa släpps ett antal nya titlar – och flera författare medverkar.

– Betlehemskyrkan har profilerat sig som en kyrka för alla människor, där både kulturen och det sociala arbetet har en stor och given plats, säger Cicci Sjödelius, förlagschef på Speja. Därför var det lätt att säga ja. Den ”stora bokmässan” är ju inget ställe där du njuter av att dra runt på små barn i mässvimlet. Här kan vi istället ge barnen en plats att få upptäcka bokmagin på sina egna villkor.

Betlehemskyrkan i centrala stan, har under flera år arrangerat Bokmässan i BK – välbesökta samtalskvällar med olika författare om livet och tron.

– För oss i Betlehemskyrkan är kulturen en viktig väg för oss att växa som människor. Nu är vi så glada att tillsammans med Speja Förlag skapa en plats där barnen är i fokus, säger Robert Eriksson, föreståndare i Betlehemskyrkan. Vi hoppas att Barnens Bokmässa ska inspirera både barn och vuxna till läsande och växande.

Bland programpunkterna för Barnens Bokmässa finns bland annat deckargåtor, djurquiz, kreativa pyssel och sagoläsning ur nya bokserien Nu ska vi prata, med tecken som stöd.

Programmet, som riktar sig till barn 0–10 år, hittar du i sin helhet på betlehemskyrkan.se

 

För mer information, kontakta:

Cicci Sjödelius, Förlagschef Speja Förlag
cicci@spejaforlag.se  |  073-957 11 39

Robert Eriksson, föreståndare Betlehemskyrkan i Göteborg
robert@betlehemskyrkan.se  |  031-339 30 63