Pressmeddelande

Vi är glada och stolta över att få presentera ett nytt svenskt barnboksförlag! Speja Förlag – för nyfikna och modiga barn.

 

– Speja är ett perfekt namn för det förlag vi vill vara, säger Cicci Hallström förläggare på nystartade Speja Förlag. Speja betyder att se sig omkring, upptäcka och lära sig mer.

Att din bok är magisk tycker vi är viktigt

Speja kan också betyda att man spejar i smyg. Kanske från ett hemligt gömställe… Att läsa är både roligt och spännande när man lär sig nya saker. Och har man fått en egen bok att få försvinna iväg med, kan det bli extra magiskt.

– Just det där med magin är viktigt för oss. Det handlar om att hitta bilderna som fångar in dig och berättelserna som gör att du stannar kvar. Och så tycker vi att det är hemskt viktigt att boken är snygg, att den är så fin att man liksom aldrig vill sluta bläddra i den … säger Cicci Hallström.

– Vi tror fortfarande på den tryckta, fysiska boken. Läsplattor i alla ära, men det finns fördelar med något som man kan tappa i golvet och inte lyser i ögonen innan man ska sova. Vissa titlar kommer bli e-böcker, men största fokus kommer att vara på tryckta böcker, säger Johan Sjödelius formansvarig på Speja.

Behövs det då ett barnboksförlag till?

– Av gensvaret och responsen vi har fått hittills, så absolut, säger Cicci Hallström. Att fler mindre förlag etablerar sig, utmanar och tar plats är bra för mångfalden i barnboksutgivningen. Fler aktörer betyder fler ögon som väljer vad som ska spridas vidare och det gynnar bara barnen och ger mer spännande bokhyllor.

Första boken Barnens resebok kommer ut 15 januari och där står barnens egna berättelser i fokus. Det är en rolig och annorlunda resebok där barnen själva är guiderna till kända resmål.

– Dessutom är Fredrika Ottossons charmiga illustrationer i Barnens Resebok helt fantastiska. Det är otroligt roligt att få jobba tillsammans med begåvade och kreativa personer som sätter sin personliga prägel på böckerna, säger Johan Sjödelius formansvarig på Speja.

Speja Förlag, som är baserat i Göteborg, kommer ge ut böcker till barn från pekboksåldern, till dess att man känner sig mer som en tonåring. Fokus ligger på snygga, finurliga och kreativa böcker som väcker lusten att läsa ännu mer.

 


Pressbilder och omslagsbilder hittar du på www.spejaforlag.se/press

Eller kontakta: Johan Sjödelius, johan@spejaforlag.se

För mer information, recensionsex eller intervjuer, kontakta: Cicci Hallström 0739-571139 eller cicci@spejaforlag.se


 

Om Spejas medarbetare:

Cicci Hallström kommer närmast från jobbet som redaktör på SVT:s Västnytt och har tidigare jobbat på en rad olika redaktioner såsom TV4:s Kalla fakta, TV4 Nyheterna Göteborg och Sveriges Radio P4 Göteborg.
Och böckerna har hon i blodet. Föräldrarna driver förlaget Votum Förlag där Cicci också jobbar som redaktör.

Johan Sjödelius blir form- och marknadsansvarig på nystartade barnboksförlaget Speja Förlag i Göteborg. Han fortsätter också som grafisk formgivare i egna företaget Sjödelius design & kommunikation, med uppdrag främst inom marknadskommunikation och formgivning av böcker. Johan jobbade tidigare som informatör och grafisk formgivare på Smålands Musik och Teater mellan åren 2006 -2014.