Vem är rädd för den elaka häxan?

En överraskande och rolig mix av de klassiska sagorna

När Flora får höra talas om att det är en häxsammankomst i staden, bestämmer hon sig för att ta med sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga! Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra (Flora kan väl inte en häxa heta heller?) och får i uppdrag att utföra en elak handling, innan hon kan få bli en äkta häxa. Lätt som en plätt, tänker Abrakadabra, men det visar sig vara svårare än hon trott.  Hennes elaka planer misslyckas gång på gång och till slut vågar hon sig inte tillbaka till de andra häxorna …

I denna underhållande och charmiga bok ställs huvudpersonen inför uppdrag som involverar både Hans och Greta, Törnrosa och Snövit. En lekfull historia som blandar de klassiska sagorna med en nutida kavat antihjälte. Som till sist också får sitt egna och, som i alla sagor,  lyckliga slut.

Band: Inbunden

Format: 210 x 297 mm

Antal sidor: 48

ISBN: 9789188167088

Utgivning: Mars 2017

Genre: Bilderbok fr 4 år

Text: Jonas Boets

Illustration: Richard Verschraagen

Översättning: Birgit Lönn

Jonas Boets Belgien, var lärare innan han dök in i TV-världen. Där han bl.a. skrivit manus till flera program samt jobbat på barnkanalen VTMKZOOM. Jonas mamma var författare och den som fick honom att själv ge sig in på den linjen.  Och när han väl hade börjat skriva gick det inte att stoppa honom. Jonas har gett ut fler än 10 barnböcker, bland andra serien om den unge spionen Sam.

Richard Verschraagen Nederländerna, illustratör och lärare som hunnit med en vända till Sverige, där han undervisat på De Nederlandse School i Stockholm. Richard är en omtyckt barnboksillustratör som illustrerat över 20 titlar. För boken Het geheim tussen de boeken prisades han med White Raven (IBBY).