Mango & Bambang – Absolut ingen gris

Oemotståndlig bok för bokslukaråldern!

Mango är bra på precis allting. Inte bara karate och schack. Och hon är inte rädd för någonting. Bambang å andra sidan, är rädd för precis allting och kan ingenting. Tycker han själv i alla fall. Dessutom är han en asiatisk tapir och absolut ingen gris.

Det här är historien om hur Mango & Bambang blev bästa vänner. Det var inte alldeles självklart. Men efter att ha flytt från tigrar, hoppat simhopp och ätit banan-pannkakor, upptäckte de att de inte hade klarat sig utan varandra.

Clara Vulliamys charmiga illustrationer och Polly Fabers brittiskt underfundiga humor, gör den här boken till en verklig pärla. En varm historia om fördomar, mod och om hur vänskap övervinner allt.

Band: Inbunden

Format: 135 x 185 mm

Antal sidor: 144

ISBN: 9789188167156

Utgivning: 20 okt 2017

Genre: Kapitelbok 6-9 år

Text: Polly Faber

Illustration: Clara Vulliamy

Översättning: Helena Stedman

Polly Faber växte upp i Cambridge, i ett hus där varje rum var fullt av bokhyllor och boktravar – även toaletten! Hennes farfar grundade förlaget Faber & Faber (så de flesta böckerna kom därifrån). Nu skriver hon egna böcker i sin lilla, trånga, mysiga kombinerade kudd- och skrivarhörna, i huset i London.

Clara Vulliamy växte upp i Notting Hill i London och har studerat på Chelsea School of Art, The Ruskin och The Royal Academy. Konst har alltid varit hennes liv. Pappa var arkitekt och konstnär, och mamma både skrev och illustrerade barnböcker, och när Clara själv fick barn började hon göra detsamma!