Kärlekskungen

Om kärleken förlorar, vad är det då som vinner?

På en trottoarkant satt Kärlekskungen och grät. All hans kärlek hade tagit slut. Alla färger i stan hade försvunnit och människorna rusade förbi utan att bry sig om varandra. Hur ska detta sluta? tänkte Kärlekskungen förtvivlat.

 

Den kärlekslösa Kärlekskungen snyftade och sa:
– En värld utan kärlek är väl ingenting att ha?
Hur låter en kärlekssång om kärleken är borta?
Och kärleksbreven utan kärlek blir nog väldigt korta.

 

Men precis när Kärlekskungen är redo att ge upp, får han höra ett klingande skratt …

Det är Lyckoninjan! Långsamt får hon Kärlekskungen att förstå att kärleken inte kan dö –  inte så länge det finns glädje kvar! Tillsammans ser de till att både färgerna och kärleken kommer tillbaka, genom att kasta skrattsalvor, gräva smilgropar och sprida lyckorus.

Kärlekskungen är skriven på lekfullt rim. Med humor och värme väcks många tankar hos läsaren. En fin berättelse om hur viktig det är att ta hand om varandra.

Band: Inbunden

Format: 220 x 220 mm

Antal sidor: 32

ISBN: 9789188167170

Utgivning: 6 nov

Genre: Bilderbok (3-6 år)

Text: Marc Eastmond

Illustration: Jonas Karner

Marc Eastmond är en kreativitetsberoende formgivare från Göteborg som är rastlös och ständigt på jakt efter nya utmaningar. Sångare i ett antal band, manusförfattare till SVT:s ungdomsredaktion och nu också författare. De otaliga sagostunderna med de egna barnen är det som lett fram till Bättre än världens bästa bok.

Jonas Karner är tecknare, illustratör och formgivare från Göteborg som beskriver sig själv som en ganska snäll och lite smalfet person. Gillar katter men har en hund, gillar att laga mat men är oerhört kräsen och gillar att läsa men får alldeles för sällan välja vad som ska läsas. Det gör istället de båda döttrarna.