Det vilda alfabetet

Band: Inbunden

Format: 210 x 280 mm

Antal sidor: 64

ISBN: 9789188167194

Utgivning: maj 2018

Genre: Bilderbok/faktabok 3-6 år

Text & illustrationer: Erik Kohlström

Klassisk ABC-bok och faktabok i ett

Det vilda alfabetet handlar om djur, men är också en klassisk ABC-bok med verser på rim till varje bokstav.

För varje bokstav som presenteras, möter du också ett djur som finns i den svenska naturen. Vissa är välkända, andra är kanske nya bekantskaper, men alla är spännande på sitt sätt.

I Erik Kohlströms tidlösa akvarellmålningar visas djuren i ögonblicket – lodjuret som hoppar över stenblock, uttern som åker kana i snön och näbbmusen som slåss med en spindel.

Det vilda alfabetet presenterar dig för både alfabetet och vårt vilda djurliv. En klassisk ABC-bok och faktabok i ett, som väcker lusten att upptäcka både språket och naturen.

”Min mormor och andra vuxna lärde mig glädjen i att utforska och vara nyfiken. Det är en bra lärdom, kanske den bästa av alla. Jag hoppas att barn som läser ’Det vilda alfabetet’ ska känna samma lust, och kanske också börja dra i sina föräldrar. ”Pappa, pappa, tror du att vi skulle kunna se en räv på riktigt?” säger Erik.

 

Erik Kohlström (1983) är biolog och frilansande illustratör. Erik har tidigare arbetat som reporter på Naturmorgon i P1 under ett antal år, och jobbar nu med naturvägledning och pedagogik på Naturum Vattenriket i Kristianstad. Det vilda alfabetet är hans debutbok.