Anna Platt

När Anna var liten cyklade hon till biblioteket en gång i veckan. I väskan hem låg alltid sju böcker, för det var så många man fick låna åt gången. Idag skriver hon manus själv, inte bara böcker.
Vem är du?
Jag arbetar med manus för film och tv. Jag har också skrivit två böcker tidigare. Jag växte upp i USA och kom till Sverige när jag var åtta år gammal. Idag bor jag i Stockholm med min son.

Berätta om Sahar!
Sahar är en öppen och nyfiken flicka med stor passion och många intressen. Men hon har inga vänner och känner sig osynlig för omvärlden. Som om hon inte finns.

 Hur blev ”hon till”?
Jag fick en bild i huvudet av stunden när ett barn som känt sig extremt ensam plötsligt blir sedd. Det kändes som ett så starkt ögonblick och jag skapade historien utifrån den.

Vad vill du förmedla/hoppas du på/önskar du med boken?
Vikten av att se och ta in andra människor omkring oss.

Vad är en riktigt bra bok?
En som berör dig.

Vad läste du själv som barn?
Allt jag kom över. Jag cyklade till bibblan en gång i veckan och lånade sju böcker, vilket var maxtaket för vad man fick låna vid ett tillfälle. Favoritförfattare var Shel Silverstien, Astrid Lindgren och Barbro Lindgren. Jag älskade också Den hemliga trädgården och böckerna om Anne på Grönkulla. Och Unga kvinnor som jag läste om och om.