Ada löser en tand

Rikt illustrerad högläsningsbok om att tappa sin första tand

Det här är berättelsen om en lös tand. Ada både vill och inte vill tappa den. Hon tycker att det är läskigt och så kan hon inte äta gröna äpplen längre, för då gör det ont. Ada tänker på den där lösa tanden hela tiden. Hur ska hon göra för att tappa den utan att det gör ont? Och helst utan att hon märker det alls …

Ada löser en tand är en perfekt högläsningsbok för den som snart ska tappa sin första tand. Det är en bok för alla som funderar över hur man gör för att tappa den på bästa sätt. Och för den som tycker att lösa tänder är läskiga, men ändå vill tappa dem för att få gluggar och nya stora tänder.

Boken är rikt illustrerad av Cissi Welin och med både humor och allvar berättar Malin Clausson om hur jobbigt det kan vara att tappa sin första tand. Längst bak i boken hittar du också enkla fakta om mjölktänder, som t ex svaret på varför man måste tappa sina tänder.

Band: Inbunden

Format: 148 x 210 mm

Antal sidor: 80

ISBN: 9789188167118

Utgivning: 15 sep 2017

Genre: Kapitelbok 6-9 år

Text: Malin Clausson

Illustration: Cissi Wellin

Malin Clausson (1969) är frilansjournalist med bakgrund som reporter och redaktör på Skövde Nyheter och Göteborgs-Posten, samt frilansskribent på Faktum. Vid sidan om pressjournalistiken har Malin ägnat sig åt bokutgivning i olika former. Bland annat genom kåserisamlingarna Samlade Puckar och boken El Sistema – svensk kulturskola i förändring.

Cissi Welin (1965) är illustratör och tecknare, numera som frilansare, men med bakgrund som tidningstecknare under 25 år på Göteborgs-Posten. Bor i Landvetter med sina två döttrar och har tidigare illustrerat böcker som Sarah Britz och Anette Utterbäcks Lust att leva och Malin Claussons Samlade Puckar.