Pressrelease

Vi är så stolta och glada över att en kunna ge ut en av Finlands mest älskade barnboksförfattare och illustratörer i Sverige.

 

Oili Tanninen har skrivit och illustrerat över 20 barnböcker och flera TV-serier, och hennes böcker har getts ut i England, Kroatien, Tyskland, Italien och Japan.
Hippu är en oemotståndlig vintage-pärla. En charmig och varm historia med grafiska illustrationer. Och med ett budskap som tilltalar både vuxna och barn:
Den lilla musen Hippu ser en hemlös hund utanför sitt hus och bjuder därför hemhunden till sig. I boken får vi följa de båda nya vännerna genom dagen. De gör saker som små barn känner igen från sin egen vardag: de handlar mat, leker, äter, ser på TV och badar, innan det är dags att säga god natt.
Boken om den lilla musen Hippu gavs ut första gången 1967, och gavs ut igen under 2015 i en engelsk utgåva. Oilis grafiska illustrationer känns lika nya och moderna nu, som de gjorde på 60-talet. Då prisades Oili för att hon introducerade ett nytt bildspråk i barnboken.

_______________________________________________________________________________________________________

Oili Tanninen (född 1933) har genom åren fått en rad prestigefyllda utmärkelser och priser, som t ex:
– Hans Christian Andersen Certificate of Honour (tre gånger)
– Topelius Finnish Litterature Prize, Finland
– Rudolf Koiru Award
– State Literature Prize Finland
– Och nyligen Kieku Award for Lifetime Achievment

 

Hippu kommer ut på Speja Förlag under maj 2016. Det är första gången en av Oili Tanninens barnböcker ges ut på svenskt förlag.
För mer information och recensionsexemplar:
Cicci Sjödelius, tel 0739-57 11 39, cicci@spejaforlag.se
Högupplösta bilder kan laddas hem via Spejas hemsida: www.spejaforlag.se