Pressrelease

Det ska vara roligt i köket, det är Anna Lyckes devis.

 

Anna Lycke är matpysslandets drottning. Det bästa hon vet är att sätta en enkel chokladbollssmet i händerna på ett gäng barn och se hur den förvandlas till både spindlar, mumier, cake pops och sniglar. Men vad är egentligen matpyssel?

– Lek inte med maten, brukar det heta. Men det är precis det jag tycker att man ska göra! säger Anna. Lek med maten och och använd din fantasi, för att få den att se rolig och god ut!
Vad är det som är så roligt med att matpyssla?

– Det är när man kan vara kreativ och maten inte bara är mat utan också ser rolig och tilltalande ut. Att äta pannkakor är gott. Genom att rulla dem och dekorera med sylt i zick-zack mönster, lägga russin som ögon och en liten äppelbit till tunga så har du vips – skapat en pannkaksorm. Både enkelt och kul. Med hjälp av din kreativitet och fantasi kan du skapa vad du vill av vanlig mat.

I boken hittar du också QR-koder, som leder dig till filmklipp där Anna visar dig de knivigaste momenten.
– Så kör du fast där hemma i köket, kan du enkelt få proffshjälp genom att titta på filmklippen, säger Anna. Det kan handla om hur du spritsar rosor till tårtan eller hur du får rulltårtan hjärtformad.

 


 

För rec. ex, intervjuer eller uppgörelse om att publicera utdrag ur boken kontakta Cicci Hallström: cicci@spejaforlag.se eller 0739-57 11 39
Högupplösta bilder på omslag och upphovsmän hittar du här på vår hemsida.

Anna Lycke är frilansande journalist, kock, matkreatör, matstylist och kokboksförfattare från Karlstad. Anna har tidigare gett ut boken Fixa maten själv.
Jeanette Dahlström står för de fantastiska bilderna i boken. Jeanette är frilansande fotograf som förutom fotojobb för dagstidningen Värmlands Folkblad, älskar att fota människor och djur. Och så fester förstås! Det här är Jeanettes första bok.