Pressrelease

En fantastisk historia med helt underbara och galna bilder. En bok där du hittar nya saker varje gång du läser den!

 

När jorden svämmar över bygger den gamle Noa en gigantisk ark, där han tar ombord all världens djur. Men mitt ute på havet börjar båten att läcka vatten! Vad ska Noa göra nu?
En fyndig och underhållande tolkning av en gammal folksaga om hur hunden egentligen fick sin blöta nos. Med Bibelns berättelse om Noas ark som kuliss, har prisbelönte illustratören Øyvind Torseter tillsammans med Kenneth Steven skapat en makalös berättelse att återkomma till många gånger.

 
”Historia om korleis hunden fekk våt snute” fick Norska kulturrådets pris för bästa bilderbok
för barn när den gavs ut i Norge 2012. Rättigheterna till boken har nu sålts till Italien, Spanien/Argentina, Japan, Korea, Ryssland, Brasilien och USA.


 

Kenneth Steven (f. 1968) poet, barnboksförfattare och översättare bosatt i Glasgow, Skottland. Spenderade under studietiden två år i Norge, och efter det snackar han flytande norska – både bokmål och nynorsk. Reser en stor del av sin tid runt både i Skottland och utomlands och läser sina böcker, håller föredrag och workshops. Allra helst på skolor, för att inspirera elever att skriva och släppa loss sin kreativitet och fantasi.

 
Øyvind Torseter (f.1972) konstnär och illustratör bosatt i Oslo. Øyvind Torseter har prisats ett flertal gånger för sina bilderböcker. Senast Bragepriset 2015 för boken Reserveprinsesse tillsammans med Torun Lian. Han har också tilldelats Bologna Ragazzi Awards för illustrationerna i boken Avskikkere och 2014 mottog han Nordiska Rådets pris för barn- och ungdomslitteratur, tillsammans med författaren Håkon Övreås, för boken Brune.

 

För mer information och recensionsexemplar:
Cicci Sjödelius, tel 0739-57 11 39, cicci@spejaforlag.se
Högupplösta bilder kan laddas hem via Spejas hemsida: www.spejaforlag.se