Ett av de finaste minnena från årets bokmässa var 1-åringen som förtjust och alldeles till sig tvingade sin mamma att köpa med sig Hippu hem. ”Jag måste nog köpa den” log mamman, medan 1-åringen i vagnen fortsatte att upprymt peka på boken.

Så, dagen efter bokmässan, dök också en mycket fin recension av Hippu upp, från Barnboksbildens vänner: ”Formgivningen uppmuntrar ett litet barn att själv hålla i boken och känna sig stolt över denna förmåga” skriver Alexandra Herlitz. ”Sidorna är inte i tung kartong, som de flesta andra bebisböcker, däremot är bokens bilder tryckta på ett mycket tjockt och stadigt papper, som inte ens min lilla vilding har lyckats riva sönder hittills, trots frekvent användning av boken på hans egen villkor!” Läs hela recensionen här

Hippu är 1-åringarnas favorit! Ett väldigt bra val tycker vi! 🙂

Även Tine Billing (som inte är 1-åring utan lektör på Bibliotekstjänst) gillar Hippu:  ”Bilderna med sina skarpa kontraster och förenklade former är lätta att tyda och estetiskt tilltalande på samma gång. Hippu är väl värd en svensk översättning och ett trevligt tillskott till småbarnsböckerna.  (BTJ-häftet nr 15, 2016)