”Den är nog, på riktigt, den finaste och bästa naturfaktabok riktad till barn och unga vuxna som jag läst!” skrev Linnea Edmark, utepedagog, på sin blogg Lanclin. Och hon är inte den enda som hyllat Anna Roos & Kenneth Johanssons inspirerande bok om våra svenska landskapsdjur.

Naturmorgon i P1 valde ut den som en av de bästa Naturböckerna när den kom ut, Bokslukarna i SVT valde också ut den som en favorit, och såhär fint skrev Ingrid Johansson-Hjortvid i Västerviks-Tidningen:

”Det är lättsamt, men ändå faktaspäckat. Kärleken till djuren löper som en röd tråd genom boken, men också omtanken om de unga läsarna. Till varje ny art finns en faktaruta med tips på vart barnen kan bege sig, om de vill se djuret med egna ögon. Som läsare känns det som om man kommer djuren riktigt nära, inte minst tack vare alla fina fotografier av dem ute i sina naturliga miljöer.”

För dig som ännu inte upptäckt Expedition Landskapsdjur – nu finns den åter i lager. Och om vi får säga det själva (och det får vi ju!) så är det en bok som borde finnas i varje bokhylla! Här får de unga läsarna veta vad som hotar och vad som kan hjälpa till att bevara våra inhemska djur. Och det första steget är att lära sig djuren i vår hemmanatur. För varför skulle vi vilja bevara storspoven och uttern om vi inte vet vilka de är?