Den norska bilderboken om hur hunden fick sin blöta nos, charmar recensenterna. DN:s Lotta Olsson väljer ut ”Hur hunden fick sin blöta nos” och blir alldeles lycklig av bilderna.

Oemotståndlig berättelse om Noaks ark och framför allt om Noaks hund, som spelar en avgörande roll för alla djurens överlevnad. Själv fastnar jag ohjälpligt och lyckligt i Øivind Torseters bilder som innehåller stor humor, förvånansvärt mänskliga djur och många detaljer (ett casino? godisätande giraffer?). Det verkar lite oroväckande ett tag med hundens tämligen ensidiga uppgift, men det ordnar sig.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter.

Simon Rothelius på Kommunalarbetaren ger boken 4 av 5 i betyg:

Första Mosebokens berättelse om syndafloden känns spontant inte som barnboksstoff, men Kenneth Steven och Øyvind Torseter låtsas inte om den straffande guden utan fokuserar på Noas raggiga blandrasjycke. Resultatet är en riktigt gullig historia.Hur hunden fick sin blöta nos känns påkostad, stor i formatet och med tjocka bläddringsvänliga sidor. Bilderna är spretiga och skenbart enkla, men fulla av roliga detaljer. Den som tittar noga ser till exempel att djuren på arken beter sig misstänkt likt mänskliga passagerare på ett kryssningsfartyg.” Simon Rothelius, Kommunalarbetaren.

Läs mer om ”Hur hunden fick sin blöta nos” av Kenneth Steven och Øivind Torseter, övers. Helena Stedman.